Новини
7 Жовтня 2020
854

Оновили реєстр: Кількість великих платників податків скоротилася на 254 підприємства

Причина – зміни в критерії відбору

Державна податкова служба затвердила реєстр великих платників податків на 2021 рік, до якого увійшли 1375 суб’єктів господарювання, що у порівнянні з реєстром на поточний рік, на 254 платники менше, про це йдеться у повідомленні пресслужби податківців.

Зазначається, що це пов’язано зі зміною критеріїв віднесення платників податків до категорії великих, що передбачено законом №466. “Так, відповідно до Податкового кодексу, великий платник податків – це, зокрема, юридична особа, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент €50 млн, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до держбюджету (крім митних платежів) за такий же період перевищує еквівалент €1,5 млн”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що раніше загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до держбюджету, становила €1 млн податкових і митних платежів. “Включення підприємств до реєстру великих платників податків на 2021 рік відбувалося за оновленими критеріями”, – зазначили у відомстві.

До нового реєстру не потрапили 535 суб’єктів, які сьогодні обслуговуються в Офісі великих платників податків Державної податкової та перебувають у реєстрі 2020 року. “Утім, цей список на наступний рік поповнився 281 новим великим платником, з яких, зокрема, 94 – підприємства торгівлі, 27 – фінансові та страхові установи”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що минулого року українські підприємці надіслали 1792 скарги до Ради бізнес-омбудсмена (РБО). З них 1439 справ закрито. Це відповідно на 9% та 34% більше, у порівнянні з 2017 роком.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram