Новини
31 Березня 2021
732

Оголошено претендентів на “Найкращий автомобіль року”

Лідерами стали Toyota Yaris, Honda e та Volkswagen ID.4

Організатори конкурсу “Всесвітній автомобіль року” (World Car of the Year) оголосили трьох претендентів на перемогу в головній категорії, а також опублікували список фіналістів у чотирьох спеціальних номінаціях. Підсумки конкурсу будуть підведені 20 квітня 2021 року, повідомляє World Car Awards.

На перемогу в головній категорії “Автомобіль року” претендує компактний хетчбек Toyota Yaris, який вже посів перше місце в європейському конкурсі. Конкуренцію йому складуть два електромобілі: міський хетчбек Honda e та кросовер Volkswagen ID.4.

З-поміж претендентів, оголошених на початку березня, були відсіяні Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe і BMW 4-Series, Kia K5 і Kia Sorento, а також Mazda MX-30 і Mercedes-Benz GLA.

За звання “Преміальний автомобіль року” змагаються позашляховик Land Rover Defender, седан Mercedes-Benz S-Class та електромобіль Polestar 2.

На звання “Міського автомобіля року” претендують Honda e, Honda Jazz і Toyota Yaris, а серед фіналістів в категорії “Спорткар року” виявились кросовер Audi RS Q8, купе Porsche 911 Turbo і спортивний хетчбек Toyota GR Yaris.

В трійку претендентів на перемогу в номінації “Дизайн року” включили Honda e, Land Rover Defender та електричний кросовер Mazda MX-30.

Переможцем тогорічного конкурсу “Всесвітній автомобіль року” став великий кросовер Kia Telluride. Крім корейського позашляховика, на титул найкращої моделі претендували відразу дві Mazda — Mazda3 та компактний кросовер CX-30.

Нагадаємо, найближчим часом Jaguar випускатиме тільки електрокари. Британський автовиробник планує стати конкурентом Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram