Новини
20 Липня 2023
259

Офіційний курс долара не переглядатимуть

Офіційний курс долара НБУ зафіксовано та становить 36,5686 грн за долар

Наразі у Національного банку України немає жодних підстав для перегляду офіційного курсу долара в той чи інший бік на тлі підсилення гривні, повідомив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук, пише Finance.ua.

“Я думаю, що сьогодні у нас немає жодних підстав для переприв’язки офіційного курсу в той чи інший бік. Водночас коли ми говоримо про можливе повернення до принципів гнучкого курсоутворення, то зрозуміло, що такий перехід зумовить і певну гнучкість офіційного обмінного курсу”, — сказав Ніколайчук.

За його словами, курс визначатиметься на ринковій основі за результатами операції на міжбанківському ринку, а НБУ підтримуватиме ринок, суттєво обмежуючи коливання.

“За такого режиму курс зможе як послаблюватися, так і зміцнюватися”, — зазначив заступник голови Нацбанку.

Він додав, що ключовий ризик для курсової стійкості в Україні незмінний уже понад 500 днів — це непередбачуваність наслідків війни.

“Цей чинник генерує ризики погіршення очікувань, і через це ми змушені дотримуватися досить жорсткої монетарної політики, аби нейтралізувати його вплив. Однак, як я вже говорив, ситуація протягом останніх місяців була досить сприятливою і нам вдавалося мінімізувати вплив цього чинника”, — розповів Ніколайчук.

Станом на ранок 19 липня середній курс долара у банках у продажу другий день поспіль тримається на позначці 37,33 грн. Курс євро опустився на 1 копійку — до 41,86 грн.

В обмінних пунктах купують долар у середньому по 36,84 грн, євро — по 41,08 гривень. Долар продають по 37,22 грн, євро — по 41,73 грн.

Офіційний курс долара НБУ зафіксовано та становить 36,5686 грн за долар. Офіційний курс євро станом на 19 липня становить 41,1506 грн (+0,0694 грн).

Нагадаємо, в Україні підробляють фіскальні чеки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram