Новини
29 Липня 2020
724

Оцінка фінтех-компанії TransferWise зросла до $5 мільярдів

Компанія з офісом у Черкасах – одна з найдорожчих у Європі, попереду тільки Klarna і Revolut

Нова оцінка компанії TransferWise збільшилася на 43% з травня 2019 року, й стала результатом вторинного продажу акцій на $319 млн. Наразі становить $5 млрд – це оцінка приватних інвесторів, повідомляє TechCrunch.

Видання пояснює, що вторинний продаж – це ситуація, при якій чинні акціонери (враховуючи співробітників) можуть продати частину акцій новим та чинним інвесторам. “А це значить, що на рахунок самої TransferWise гроші при цьому не надходять”, – уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що лідером цього раунду виступив D1 Capital Partners, у ньому також брав участь поточний акціонер компанії – Lone Pine Capital. До інвесторів також додався Vulcan Capital, а чинні інвестори Baillie Gifford і LocalGlobe збільшили свої частки.

Нагадаємо, у травні 2019 року нові інвестори TransferWise – Lead Edge Capital, Lone Pine Capital і Vitruvian Partners – отримали свої частки, викупивши їх (повністю або частково) у більш ранніх інвесторів, що називається вторинним фінансуванням. Сума угоди склала $292 млн, а оцінка компанії становила при цьому $3,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram