Новини
22 Травня 2019
896

Онлайн-система міжнародних грошових переказів TransferWise залучила $292 млн

Компанію з офісом в Черкасах оцінили в $3,5 млрд – вона увійшла до числа найдорожчих приватних фірм Європи

Оператору міжнародного сервісу з переказу грошей TransferWise вдалося залучити $292 млн, при оцінці в $3,5 млрд, передає Quartz. Як повідомляється, остання оцінка означає, що компанія увійшла в число найдорожчих приватних фірм Європи.

TransferWise, яка була запущена у 2011 році, заявила, що угода дала можливість чинним акціонерам (багато з яких є співробітниками), а також раннім інвесторам продати свої частки. До того ж, керівництво відмічає, що компанія прибуткова вже понад два роки. Як заявив генеральний директор і співзасновник TransferWise Крісто Карманн, “компанії не потрібен новий капітал”.

Щомісяця вона обробляє транзакцій на £4 млрд (більше $5 млрд). Також в TransferWise зазначають, що за підсумками минулого фіскального року, який закінчився в березні 2018 року, її чистий прибуток склав £6,2 млн (понад $7,8 млн).

“Деякі з моїх колег працювали над цим протягом останніх шести, семи, восьми років свого життя, тому для них це також хороший спосіб отримати ліквідність”, – сказав Крісто Карманн про угоду. І додав, що багато інших компаній змушують своїх співробітників чекати IPO. “Ми не вважаємо це необхідним”, – зазначив він.

За його словами, ця угода також надає інвесторам на ранніх стадіях, які спеціалізуються на фінансуванні щойно створених стартапів або початковому інвестуванні, можливість перевести в готівку гроші та знайти нові інвестиції.

“Це дало TransferWise можливість залучити на свою сторону нових інвесторів, таких як BlackRock – найбільшого у світі оператора активів, у якого є фінансові ресурси, досвід і зв’язки по всьому світу”, – йдеться у повідомленні. Серед інших інвесторів – Lead Edge Capital, Lone Pine Capital і Vitruvian Partners.

На даний момент у TransferWise працює понад 1,6 тис. чоловік у дванадцяти офісах по всьому світу, включаючи Черкаси.

Нагадаємо, річний обсяг офіційно зареєстрованих грошових переказів до країн із низьким і середнім рівнем доходу у 2018 році досяг $529 млрд, що перевищує попередній рекорд 2017 року ($483 млрд) на 9,6%.

Раніше Investory News писали, що з 2017 року по теперішній час через глобальний онлайн сервіс TransferGo українці здійснили більш ніж 500 тис. грошових переказів із Європи в Україну на суму понад €100 млн. При цьому кількість українців, які віддають перевагу міжнародним грошовим переказам онлайн, зростає з кожним роком. Так, у 2018 році більш як 1,8 млн клієнтів здійснили транзакцій на 25% більше, ніж у попередньому році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram