Новини
26 Червня 2023
252

Очікується зниження облікової ставки

У Нацбанку назвали дві ймовірні дати

Зниження облікової ставки на 1-2 відсоткових пункта можна очікувати починаючи з липня або вересня, йдеться в повідомленні Національного банку.

“Більшість членів КМП (Комітету з монетарної політики) вважають ймовірним зниження облікової ставки на 1-2 в. п., починаючи з липня або вересня”, — зазначають в НБУ.

Як наголошується в повідомленні, троє членів КМП побачили простір для зниження облікової ставки вже навіть в червні. На їхню думку, НБУ вже зараз може здійснити перші кроки зі зниження облікової ставки без ризиків втрати привабливості гривневих активів та посилення загроз для курсової стійкості.

Водночас сім членів Комітету з монетарної політики на засіданні 14 червня висловилися за збереження облікової ставки на рівні 25%.

Вони зауважили, що робота трансмісійного механізму поліпшилася, а інтерес громадян до строкових гривневих інструментів — посилився. Проте, потенціал до зростання частки строкових депозитів у загальному обсязі вкладів населення ще не вичерпано.

“Поліпшення строкової структури й надалі знижуватиме загрози для курсової стійкості та підтримає стале зниження інфляції”, — така на сьогодні думка більшості членів Комітету.

Раніше Investory News писали, що боротьба з інфляцією на критичному етапі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram