Новини
12 Червня 2024
64

Очікується рекордне виробництво зернових у світі цього року

Приріст обумовлений збільшенням виробництва кукурудзи

Виробництво зернових у світі у сільськогосподарський сезон 2023-2024 років (липень/червень) становитиме рекордні 2,85 млрд ​​тонн, що на 1,2% перевищує попередній, йдеться в щомісячному зведенні Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Такий приріст обумовлений збільшенням виробництва кукурудзи, який компенсував зниження обсягів виробництва сорго та пшениці.

За прогнозом ФАО, обсяг споживання зернових у сезоні 2023-2024 років також може перевищити рівень сезону 2022-2023 років на 1,6% і становитиме 2,84 млрд тонн.

Основний приріст пов’язаний зі збільшенням споживання фуражних зернових та пшениці, особливо в кормових цілях, на тлі наявності достатніх запасів та зниженням цін порівняно з попереднім сезоном, водночас було зафіксовано незначне скорочення споживання рису.

Запаси зернових наприкінці сезону очікуються на рівні 884 млн тонн, що на 1,4% вище за рівень початку сезону й зумовлено збільшенням запасів фуражних зернових та рису на тлі деякого скорочення запасів пшениці у світі.

У зв’язку зі зростанням торгівлі фуражними зерновими ФАО очікує, що обсяг міжнародної торгівлі зерновими у сезоні 2023-2024 роках збільшиться на 1,7% порівняно з попереднім сезоном та становитиме 487 млн ​​тонн.

Водночас обсяги торгівлі пшеницею та рисом виявляться нижчими за відповідні рівні сезону 2022-2023 років.

Як писали раніше Investory News, Україна активно нарощує експорт заморожених овочів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram