Новини
2 Квітня 2020
983

Обсяг злиттів та поглинань у всьому світі скоротився на 25%

За перший квартал компанії здійснили угод M&A на загальну суму $730 мільярдів

В першому кварталі поточного року обсяг злиттів і поглинань (M&A) в усьому світі скоротився на 25% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, про це свідчать дані дослідницького агентства Refinitiv.

За перші три місяці компанії здійснили угод M&A на загальну суму $730 млрд, що є рекордно низьким показником з 2016 р. Число угод у першому кварталі скоротилося на 13% — до мінімуму за останні шість років.

Через пандемію коронавірусу COVID-19 істотно скоротилася транскордонна активність — обсяг таких M&A склав $208 млрд, що на 16% менше, ніж роком раніше, і є рекордно низьким показником з 2013 р.

Злиття і поглинання американських компаній в першому кварталі впали на 50%, M&A за участю компаній Азійсько-тихоокеанського регіону впали до трирічного мінімуму. При цьому угоди за участю європейських компаній в першому кварталі виросли вдвічі.

Лідерами зі злиттів і поглинань в першому кварталі стали компанії фінансового, промислового і технологічного секторів. M&A у фінансовому секторі склали $192 млрд, в промисловому — $173 млрд, в технологічному — $149 млрд.

Нагадаємо, американські виробники обладнання для аерокосмічної галузі Woodward Inc. і Hexcel Corp. домовилися про злиття шляхом обміну акціями. Буде створено компанію Woodward Hexcel з річним виторгом у понад $5 млрд, яка стане однією з найбільших у світі постачальників для аерокосмічної й оборонної промисловості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram