Новини
26 Січня 2022
673

Обігнати всіх: Воррену Баффету вдалося розбагатіти на фоні обвалу акцій

З десяти найбагатших мільярдерів фортуна посміхнулася тільки йому

Статки гендиректора Berkshire Hathaway Воррена Баффета зросли на $2,56 млрд — до $112 млрд. Він став єдиним із першої десятки найбагатших мільярдерів, хто наростив свій статок на фоні обвалу акцій, повідомляє видання Markets Insider з посиланням на дані Bloomberg Billionaires Index.

Котирування акцій американських компаній різко знизилися на фоні новин про коригування кредитної політики Федеральною резервною системою США та підвищення відсоткових ставок за кредитами, а також річних звітів технологічних компаній, що розчарували.

Зокрема маються на увазі акції Netflix, які впали на 20%, до $409 за папір, після публікації звітності за 2021 рік. Бенчмарк S&P 500 впав до найгіршого тижневого показника з 2020 року.

Попри загальне кризове становище, акції компанії Berkshire класу A зросли приблизно на 2% цього місяця, при цьому ринкова капіталізація компанії зросла до $686,8 млрд. Наразі Баффетту належить близько 239 тис. акцій Berkshire класу A, що становить суму приблизно в $109 млрд.

Воррен Баффет посідає сьомий рядок у рейтингу найбагатших людей. Капітал його найближчих конкурентів зі списку у січні 2022 року скоротився. Так, статки Ілона Маска скоротилися на $32,9 млрд — до $237 млрд на фоні падіння акцій Tesla на 13%. Джефф Безос втратив $27,4 млрд — статки скоротилися до $165 млрд на фоні падінь акцій Amazon на 16%.

Інші учасники списку, такі як гендиректор французького виробника предметів розкоші LVMH Бернар Арно, співзасновник Microsoft Білл Гейтс і колишній генеральний директор Стів Балмер, співзасновники Google Ларрі Пейдж та Сергій Брін, засновник Meta Марк Цукерберг і голова Oracle Ларрі Еллісон також постраждали через ситуацію навколо їхніх компаній цього місяця.

Загальний капітал усіх цих людей становить близько $1,23 трлн.

Berkshire Hathaway володіє багатьма підприємствами “реальної економіки”, враховуючи страхову компанію Geico, виробника цукерок See’s Candies і залізничну компанію Burlington Northern.

Компанії Баффета також належать великі пакети акцій Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola і Kraft Heinz.

“Як наслідок, багато інвесторів розглядають акції Berkshire Hathaway як безпечне місце для зберігання своїх грошей”, — зазначає видання.

Нагадаємо, на думку Воррена Баффета, пандемія найсильніше вдарила по малому бізнесу. Відомий інвестор упевнений — найгірше поки ще не позаду.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram