Новини
23 Травня 2019
840

NYT: Українська реперка Alyona Alyona увійшла до топ-15 виконавців хіп-хопу

Співачка одна з нечисленних реперів в своїх текстах не використовує ненормативної лексики

Фото: Instagram/alyona.alyona.official

Українська реперка Alyona Alyona увійшла в топ-15 виконавців, гідних уваги за версією The New York Times.

Автори рейтингу вважають, що творчість українки може сподобається фанатам американської виконавиці Азіль Бенкс. Як зазначено у статті, Аlyona Аlyona є однією з нечисленних хіп-хоп-виконавців в Україні, яка в своїх текстах не використовує ненормативної лексики. І не дивлячись на популярність російського хіп-хопу в Україні, Аlyona Аlyona вирішила читати реп на своїй рідній мові. Вона вважає, що таким чином віддає належне своїй національній культурі.

Справжнє ім’я 27-річної співачки – Олена Савраненко. Народилася вона в смт. Баришівка Київської області і працювала в дитячому садку. Згодом вона переїхала до столиці.

Олена присвячувала хіп-хопу вільний від роботи час, а для запису першого кліпу їй довелося орендувати смартфон.

Першим кліпом Олени стало відео на пісню “Рибки”, ролик вийшов в середині жовтня минулого року. Пісня принесла дівчині не тільки славу в інтернеті, але і номінацію на премію Yuna в категорії “Кращий хіп-хоп хіт”.

Пізніше були випущені “Рибки 2”, “Голови” та “Відчиняй”. Кліп на пісню “Голови” приніс виконавиці перший мільйон переглядів на відеохостингу.

До списку також потрапили Ghali (Італія), HVL (Грузія), Aya Nakamura (Франція), Viagra Boys (Швеція), Violet (Португалія), Angèle (Бельгія), Dave (Великобританія), Julian Uhu (Польща), Vendredi Sur Mer (Швейцарія), C. Tangana (Іспанія), Wegen Von Lisbeth (Німеччина), IC3PEAK (Росія), Melinda Ademi (Косово) та Ezhel (Туреччина).

Нагадаємо, що українські міста Київ і Львів увійшли в топ-10 міст Smart Locations of the Future 2019/20 за ефективністю інвестицій.

У рейтингу кращих країн для жінок, Україна посіла 66 місце. Рейтинг готувався американським журналом US News & World Report на основі опитування, в якому взяли участь більше 9 тис. жінок з 80 країн світу.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram