Новини
22 Серпня 2023
277

Новий скандал з броніками для ЗСУ

Підприємцю загрожує 12 років в’язниці за неякісні бронежилети 

Підприємцю із Київської області загрожує 12 років в’язниці. Його підозрюють у постачанні Збройним Силам України бракованих бронежилетів майже на 6 млн грн, повідомили Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора.

Схему масштабного розкрадання державних грошей при купівлі засобів індивідуального захисту для ЗСУ викрили на Закарпатті.

За даними слідства, керівник одного з підприємств Київської області у травні 2022 року уклав договір на постачання 350 бронежилетів на загальну суму 6,4 млн грн. Відповідно до умов договору вони мають відповідати 4-му класу захисту.

Судова економічна експертиза встановила, що ці бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ — при скоєнні пострілу за певної дистанції можливе їх пробиття.

“Таким чином, керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн. Надалі … кошти були перераховані на рахунки низки юридичних осіб з метою їхньої легалізації”, — повідомило БЕБ.

Нагадаємо, виявлено криптогаманці, які спонсорували війну росії проти України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram