Новини
11 Березня 2021
664

Нові екологічні маски з рисового паперу Marie Bee Bloom

З використаної маски, закопаної в землю, виростають квіти

Фото: RuudMorijn/iStock

Дизайнер Маріанна де Гроот з голландської дизайнерської фірми Pons Ontwerp винайшла маску Marie Bee Bloom, повідомила Fastcompany. Цей виріб біоразкладається.

Пандемія COVID-19 одягла людство в одноразові маски. Кожну хвилину викидається їх близько 3 млн, що становить 129 млрд на місяць. Більшість цих виробів зроблені з пластикових волокон, які небезпечні для екології.

Новинка зроблена з рисового паперу. Ще одним ноу-хау стало насіння квітів, які вкладені між шарами маски. Отже, після використання можна закопати маску в землю і, з неї виростуть нові рослини.

Пов’язки, виготовлені зі звичайної пряжі, можна регулювати по довжині. Частини маски приклеєні один до одного за допомогою картопляного крохмалю. Досі не відомо чи дійсно така маска надійно захищає. Рисовий папір ніколи не тестували, як засіб індивідуального захисту.

Маски Marie Bee Bloom коштують близько $3,50 за штуку, що значно дорожче, ніж хірургічні маски, і навіть дорожче, ніж вартість N95 до пандемії. Але вони мають швидше декоративний характер. Це об’єкт дизайну, який демонструє більш екологічний підхід.

Оскільки навколишнє середовище перебуває на межі постійного колапсу, кожна галузь на планеті повинна переглянути те, як вона виробляє продукцію. Навіть після того, як COVID-19 закінчиться, від цього буде залежати наше життя.

Все частіше з’являються продукти розроблені з упором на їх утилізацію. Прикладом є взуття Adidas Loop, яке призначене для подрібнення та перетворення в нове взуття після зношування. А також лінія Levi’s Wellthread, яка виготовлена з матеріалів, які можна переробити та використовувати повторно. Актуальним є створення матеріалів, що дають можливість вторинної переробки та компостування.

Нагадаємо, Nestle запускає в Україні продаж рослинних продуктів. Виробництво продукції Garden Gourmet дозволяє знизити вуглецевий слід.

Також Investory News дізнавалися, як необхідно готуватися до мандрівки, якщо ти справжній борець за екологію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram