Новини
26 Вересня 2019
1 711

Нова лялька Барбі стане гендерно-нейтральною

Тепер можна вибрати їй довжину волосся, а також підібрати одяг з чоловічого або жіночого гардероба

Американський виробник іграшок Mattel почав випускати гендерно-нейтральну ляльку Барбі, щоб діти самі могли вибрати, ким її нарядити, повідомляється на сайті компанії.

Лінійка називається Creatable World (“Творимо світ”) і складається з шести ляльок з різними кольорами шкіри. У набір входять дві перуки — коротка стрижка та довгі локони, а також одяг і аксесуари, які дозволяють створити понад сто образів для однієї й тієї ж ляльки.

“Особливість нової моделі в тому, що її образ не продиктований гендерними нормами”, — йдеться в повідомленні. За словами представника Mattel, таким чином компанія розширює уявлення про те, для кого випускаються ляльки та хто в них грає.

Mattel – один із найбільших виробників іграшок у світі, який зробив революцію на ринку, випустивши в 1959 р. ляльку Барбі. Компанія не раз стикалася з критикою за нав’язування помилкових стандартів краси.

З 2015 р. Mattel став додавати нові кольори шкіри та очей, а також варіанти зачісок, у 2016 р. випустив лінійку ляльок з різною комплекцією, а у 2017 р. — першу ляльку в хіджабі.

До 8 березня 2018 р. компанія випустила лінійку Барбі, створених за образом відомих жінок, серед яких були мексиканська художниця Фріда Кало та американська льотчиця Амелія Ерхарт.

Нагадаємо, виробник іграшок Nerf та Power Rangers має намір викупити Entertainment One Ltd., студію, що займається створенням фільмів, телевізійних шоу, анімацій та музики. Також компанія придбає дитячі бренди, зокрема Peppa Pig, які допомагають виходу на закордонні ринки, такі як Китай.

Також Investory News підготували добірку найдорожчих іграшок у світі, ціни яких складають від $40 тис. до $6 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram