Новини
16 Жовтня 2020
783

Ноу-хау: Google навчився шукати пісні, які користувачі наспівують або насвистують

Для цього використовується голосовий асистент Hum to Search

Google представив нову функцію свого голосового асистента Hum to Search, завдяки якій користувачі можуть наспівати або насвистати мелодію пісні, яку хочуть знайти, повідомляє The Next Web.

“Щоб знайти пісню, потрібно натиснути на значок мікрофона у мобільному додатку Google, сказати “Що це за пісня?” або “Пошук пісні”, а потім насвистати, наспівати або навіть промимрити 10-15 секунд мелодії”, – йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що нова функція працює на базі машинного навчання: коли людина починає співати, Google перетворює звук у послідовність чисел, складаючи з них унікальний “тональний відбиток” мелодії, за яким її можна знайти.

“На даний час функція доступна англійською мовою на iOS і більш ніж на 20 мовах на Android. І ми сподіваємося у майбутньому розширити її на більшу кількість мов”, – розповіли у Google.

І наголосили, оскільки процес не ідеальний, користувачі можуть побачити список потенційних збігів поруч з відсотком, що показує ймовірність того, що це саме та пісня, яку вони шукають.

Про те, як Amazon, Apple, Google отримують інформацію про своїх користувачів можна прочитати в матеріалі Investory News “Увага, підслуховують: Як Alexa, Siri та Google Assistant можуть помилково запускати почуті фрази”.

Раніше Investory News писали, що Єврокомісія має намір посилити контроль за найбільшими світовими цифровими компаніями – Amazon, Apple, Facebook і Google.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram