Новини
17 Травня 2019
848

Норвезька Scateс Solar побудує сонячну електростанцію в Черкаській області

Вартість проекту може досягати €56,2 млн

Фото: Pixabay

Дочірня компанія норвезької Scateс Solar ТОВ Грінтек СЕС отримає від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) €19,7 млн ​​на будівництво Чигиринської сонячної електростанції в Черкаській області потужністю 55,4 МВт. Про це повідомляється на сайті ЄБРР.

Проект збільшить внутрішні потужності використання відновлюваних джерел енергії, що допоможе Україні досягти поставленої мети: 11% валового кінцевого споживання електроенергії з відновлюваних джерел енергії до 2020 р. і 25% виробництва первинної енергії до 2035 р.

Проект розроблений в рамках кредитування ЄБРР III Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III), загальна сума фінансування якої – €250 млн.

У повідомленні також йдеться, що голландська фінансова компанія розвитку FMO також розглядає можливість інвестування в проект, загальна вартість якого може скласти €56,2 млн.

Нагадаємо, в Миколаївській області (селище Калинівка) запущено сонячну станцію потужністю 13,575 МВт. Прямим інвестором стала канадська компанія TIU Canada. Обсяг інвестицій склав понад €11 млн. Станція складається з 39 тис. сонячних панелей, розміщених на 20 га.

Раніше Investory News писали, що в Україні бум інвестицій у відновлювальну енергетику – за минулий рік було введено у 2,5 раза більше потужностей “зеленої” енергетики, ніж у позаминулому.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram