Новини
30 Січня 2019
770

Nissan і Renault почали розслідування правопорушень в альянсі

Компанії просуваються вперед в спільному розслідуванні після арешту Карлоса Гона

Nissan і Renault найняли французьку аудиторську компанію Mazars для розслідування можливих порушень в їх альянсі, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Mazars вивчатиме підрозділ альянсу в Амстердамі, яке було створено для координації співпраці. За даними агентства, аудитори проаналізують можливе неправомірне використання активів компанії. Офіційні представники Renault та Nissan відмовилися коментувати ситуацію. А в Mazars не відповіли на дзвінки.

Співпраця з французьким аудитором – це ознака того, що партнери просуваються вперед в спільному розслідуванні після арешту Карлоса Гона, зазначає Bloomberg.

Для довідки: в 1999 р. був створений Альянс Renault-Nissan. Сім років потому до партнерства приєдналася японська Mitsubishi. Renault володіє 43% акцій Nissan, а японська компанія  – 15% акцій французького партнера.

На той момент Карлос Гон був головою ради директорів Nissan. Його заарештували восени 2018 р. В той же день в штаб-квартирі компанії пройшли обшуки. Гона звинуватили в тому, що він протягом семи років він занижував розмір своєї винагороди в звітах для Токійської біржі на 8 млрд ієн (близько $71 млн).

Згодом йому висунули нове звинувачення – покривання збитків  за рахунок компанії на суму 1,85 млрд ієн (близько $21 млн), понесені ним в результаті приватних інвестицій.

Карло Гон свою провину не визнає.

Як писали раніше Investory News, місце Карлоса Гона на посаді голови Ради директорів Renault обійме колишній голова французької шинної компанії Michelin Жан-Домінік Сенар, а новим генеральним директором Renault стане Тьєррі Болоре, який до цього був заступником Карлоса Гона

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram