Новини
17 Липня 2020
1 037

Німецький суд: Tesla вводить в оману щодо реклами функцій “автопілоту” та “повного самоуправління”

Автовиробник програв справу, у якій був звинувачений у неправильному описі своїх автівок

Компанія Tesla програла справу у німецькому суді, яка стосується того, як автовиробник рекламує функції Autopilot і Full Self-Driving. Суд визнав рекламу цих функцій як таких, що “вводять в оману”, повідомляє ITC.

Зазначається, що минулого року організація Wettbewerbszentrale подала судовий позов у Мюнхені, звинувативши компанію Tesla у введенні споживачів в оману при використанні у рекламі певного автомобіля ряду фраз, що описують функції допомоги водієві.

Зокрема, критиці піддалися фрази “містить автопілот”, “повна можливість автономного водіння” і “до кінця року: … автоматичне водіння в місті”.

“Wettbewerbszentrale стверджує, що Tesla вводить в оману споживачів, називаючи свою систему автономного водіння 2-го рівня “Автопілотом” і стверджуючи, що “автоматичне водіння на міських вулицях” з’явиться пізніше цього року”, – йдеться у повідомленні.

Наразі ж в організації заявили, що Wettbewerbszentrale виграла судовий розгляд проти Tesla. “Регіональний суд Мюнхена визнав, що зазначені рекламні заяви автовиробника є забороненими через введення споживачів в оману”, – зазначили у компанії.

Як пише видання, оскільки твердження про те, що “автоматичне водіння на міських вулицях з’явиться в кінці цього року” було розміщено на сайті Tesla у 2019 році й дотепер не реалізовано у Німеччині, компанії дійсно було важко заперечити той факт, що її заяви є такими, що вводять в оману.

Адвокат Wettbewerbszentrale додав, що наразі водіння 5-го рівня автономності для розглянутого транспортного засобу є ні юридично допустимим, ні технічно можливим, тому Tesla повинна дотримуватися правил і не повинна надавати неправдивих рекламних обіцянок.

Наразі не уточнюється, які наслідки для Tesla матиме дане судове рішення.

Нагадаємо, на початку липня Ілон Маск заявив, що американський виробник електрокарів Tesla незабаром створить автомобіль з технологією повної автоматизації – п’ятого рівня автономного водіння.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram