Новини
9 Липня 2020
934

Ілон Маск: Tesla близька до створення повністю автономного автомобіля

Компанія зможе досягти базової функціональності технології п’ятого рівня протягом 2020 року

Фото: Susan Walsh

Американський виробник електрокарів Tesla незабаром створить автомобіль з технологією повної автоматизації — п’ятого рівня автономного водіння. Про це в четвер, 9 липня, заявив глава компанії Ілон Маск, повідомляє Reuters.

За інформацією агенції, на відкритті щорічної шанхайської Всесвітньої конференції зі штучного інтелекту, що пройшла в відеоформаті, підприємець зазначив, що Tesla зможе досягти базової функціональності цієї технології протягом 2020 р. Зараз компанія виробляє машини з технологією розширеної автоматизації — функцією автопілота.

Маск також додав, що Tesla розробляє нові системи охолодження, які дозволять використовувати в автомобілях більш досконалі комп’ютери. У своєму відеозверненні він вітав робочу команду компанії у Китаї, відзначивши їх “дивовижну роботу”.

Спільнота автомобільних інженерів (Society of Automotive Engineers, SAE) виділяє шість рівнів автоматизації машин, де нульовий рівень має на увазі відсутність автоматизації (водій робить всю роботу самостійно). П’ятий рівень позначає повну автоматизацію (безпосереднього втручання в процес водіння не потрібно), а шостий означає, що безпілотний автомобіль поводиться як кваліфікований водій.

У Китаї знаходиться єдиний за межами США завод по збірці електромобілів Tesla. Угода про будівництво розташованого в районі Ліньган недалеко від Шанхая підприємства була підписана в липні 2018 р.

Нагадаємо,  на початку липня курс акцій Tesla виріс на 12%. Під час торгів на біржі NASDAQ 30 червня він досяг нового максимуму в $1085, в результаті чого ринкова капіталізація американського виробника електромобілів вперше перевищила рубіж у $200 млрд.

Також, Ілон Маск заявив, що фінансово підтримав нову онлайн-школу Astra Nova, куди можуть вступити діти старше 8 років. Один семестр навчання коштуватиме $3 тис.

А у Tesla з’являється новий конкурент, так званий “вбивця Tesla”. Американський виробник електрокарів Lucid Motors побудував завод в пустелі штату Арізона. Компанія отримала інвестиції у розмірі $1 мільярда від фонду Public Investment Fund of Saudi Arabia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram