Новини
6 Липня 2020
1 069

Ілон Маск інвестував у приватну онлайн-школу для “креативних” дітей

Один семестр навчання коштуватиме $3000

Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск фінансово підтримав нову онлайн-школу Astra Nova, куди можуть вступити діти старше 8 років, повідомляє The Verge.

У 2015 р. Ілон Маск переманив вчителів своїх дітей у приватну школу Ad Astra, яку сам і заснував. Маск розчарувався в системі освіти, заявивши, що школа не робить того, що, на його думку, повинна. В Ad Astra немає оцінок, а упор зроблений на етику прийняття рішень. Підприємець взяв на себе всі витрати установи.

Тепер, згідно з розслідуванням The Daily Beast, Маск вніс початкове пожертвування новій приватній онлайн-школі Astra Nova в Лос-Анджелесі. Заклад відкриється у вересні, її засновник — Джаред Бірчалл, глава сімейного офісу Маска Excession LLC.

Директор Astra Nova Джошуа Дан розповів виданню, що Маск не бере участі в управлінні школою. “Ілон допоміг з початковим внеском і основною адміністративною роботою, щоб відкрити Astra Nova. Але в Ілона немає фінансової зацікавленості в школі”, — пояснив Дан.

Astra Nova запрошує “академічно серйозних, креативних і добрих” учнів від 8 до 14 років подати заявку до 10 липня. Вартість одного семестру — $3 тис.

Декан University of Kentucky College of Education Джуліан Васкес Хейліг вважає, що було б краще, якби Маск співпрацював з існуючими освітніми онлайн-програмами. За його словами, підприємець міг би стати партнером шкіл Кремнієвої долини, де навчаються діти з сімей з низьким рівнем доходу.

“У сфері STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) багато соціальної нерівності, і у Маска була реальна можливість зробити те, що він зробив, суспільним благом, а не приватним, до якого мають доступ лише певні люди”, — зазначив Хейліг.

Як відомо, на початку липня курс акцій Tesla виріс на 12%. Під час торгів на біржі NASDAQ 30 червня він досяг нового максимуму в $1085, в результаті чого ринкова капіталізація американського виробника електромобілів вперше перевищила рубіж у $200 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram