Новини
28 Лютого 2020
652

Німецький концерн Thyssenkrupp продає підрозділ з виробництва ліфтів за $18,7 мільярда

Серед покупців консорціум Advent, Cinven і німецький фонд RAG

Один із найбільших промислових концернів Німеччини ThyssenKrupp AG, що займається виробництвом високолегованої сталі та металообробних верстатів, продає свій найбільш прибутковий підрозділ з виробництва ліфтів за €17,2 млрд ($18,7 млрд), повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що серед покупців – консорціум Advent, Cinven і німецький фонд RAG. Конкурсна група здобула перемогу над конкурентним консорціумом, що включає Blackstone Group Inc, Carlyle Group Inc й Інвестиційну раду Пенсійного фонду Канади. “Їх пропозиція була значно меншою”, – зазначають джерела.

Видання наголошує, що ця угода стане найбільшою в Європі з 2007 року. Очікується, що її буде закрито в кінці другого кварталу.

Додається що вартість угоди перевершує найоптимістичніші оцінки та приблизно відповідає заявці, яка була подана раніше фінською компанією Kone (один зі світових лідерів у виробництві ліфтів і ескалаторів, автоматичних дверей для будинків), яка вибула з перегонів на початку цього місяця через очікувані антимонопольні ризики.

Як зазначила Мартіна Мерц, виконавчий директор Thyssenkrupp, розпродаж відкриває шлях до успіху компанії. “Ми не тільки отримали дуже хорошу ціну продажу, а й зможемо швидко завершити угоду. Наразі для нас вкрай важливо знайти найкращий можливий баланс для використання коштів”, – наголосила вона.

За інформацією видання, Thyssenkrupp використовуватиме ці кошти для скорочення боргу, що призведе до значного зниження річного відтоку грошових коштів за процентними та пенсійними виплатами, що компенсує втрату грошових потоків від ліфтового бізнесу.

“Кошти також будуть використані для підтримки інших проблемних підрозділів Thyssenkrupp, у тому числі металургії, будівництва заводів й автомобільних запчастин”, – йдеться у повідомленні.

У жовтні минулого року Investory News писали, що німецький промисловий концерн Thyssenkrupp скорочує деякі адміністративні робочі місця, щоб зменшити витрати, який він несе в цій сфері щороку, на суму у понад €2 млрд ($2,2 млрд). До того ж скорочуватиметься понад 300 адміністративних посад у підрозділах з виробництва автозапчастин і машинобудування.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram