Новини
8 Листопада 2023
302

Німеччина прагне зупинити нелегальну міграцію

Міграційна політика країни стає жорсткішою

У вівторок, 7 листопада, після багатогодинних переговорів з главами 16 земель Німеччини, канцлер Олаф Шольц, який прагне скоротити кількість біженців і припинити підтримку ультраправих, домовився про більш жорстку міграційну політику і нове фінансування для шукачів притулку, повідомляє Reuters.

Уряд Шольца за останні тижні погодив заходи, які полегшать депортацію мігрантів і зроблять країну менш привабливою для них, що різко контрастує з політикою відкритих дверей, яку проводив Берлін за часів колишнього канцлера Ангели Меркель.

Зустріч мала на меті заручитися підтримкою таких кроків з боку державних лідерів та розглянути скарги місцевої влади на перевантаження державної скарбниці та інфраструктури.

Результатом стало те, що уряд Шольца погодився виплачувати землям і муніципалітетам по €7 500 ($8 033,25) на одного біженця з наступного року, а також здійснити авансовий платіж у розмірі €1,75 млрд в першій половині 2024 року.

Лідер центральної федеральної землі Гессен оцінив загальний обсяг допомоги в €3,5 млрд.

Влада планує додатково заощадити близько €1 млрд шляхом скорочення пільг для шукачів притулку, наприклад, подвоївши час, протягом якого вони зможуть отримувати повну соціальну допомогу.

“Наша спільна мета — зупинити нелегальну міграцію”, — заявив Шольц, назвавши угоду “історичним моментом”.

Федеральний уряд також погодився розглянути можливість надання притулку за межами Європейського Союзу, хоча Шольц висловив скептицизм щодо того, чи є це конституційно можливим і, чи погодяться на це країни.

Занепокоєння з приводу міграції зросло зі збільшенням кількості прохань про надання притулку, чому сприяв мільйон українських біженців, які прибули в країну після початку повномасштабного вторгнення росії.

Близько 230 тис. осіб попросили притулку в Німеччині за перші дев’ять місяців цього року, що більше, ніж за весь 2022 рік.

Ультраправа “Альтернатива для Німеччини”, яка зараз посідає друге місце в загальнонаціональних опитуваннях, випереджаючи всі три партії лівоцентристської коаліції Шольца, стала першою партією, яка звернула увагу на занепокоєння щодо міграції.

Раніше Investory News писали, що Німеччина надає €700 тис. на відновлення інтернету в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram