Новини
20 Вересня 2019
785

Німеччина готова витратити сотні мільярдів євро на боротьбу з кліматичними змінами

Навіть на бюджет країни такі витрати ніяким чином не вплинуть

Великий “Кліматичний пакет” Німеччини до 2030 р. буде коштувати державі сотні мільярдів євро і не особливо вплине на бюджет уряду, пише Bloomberg.

Енергетичні та кліматичні фонди залишаються ключовим інструментом фінансування заходів.

До 2030 р., відповідно до взятих на себе міжнародних зобов’язань, Німеччина повинна скоротити викиди парникових газів на 55% у порівнянні з емісією 1990 р.

Таким чином, німецький уряд робить ставку на електромобілі: у 2030 р., згідно з його планом, по дорогах Німеччини повинні їздити не менше семи мільйонів електричних та гібридних машин, а кожен другий міський автобус ходити на електричній тязі.

Дешевше повинні стати поїздки на потягах, а польоти на літаках, навпаки, дорожче. З цією метою уряд має намір зменшити з 19% до 7% ПДВ на залізничні квитки та ввести спеціальні “штрафні” відрахування з авіаційних квитків дешевше €50 ($55,1). Це робиться з метою скоротити авіапольоти на короткі відстані та продовжувати розвивати залізничні пасажирські перевезення у межах країни.

За даними видання Deutsche Welle, в даний час 35% кінцевої енергії витрачається на опалення житлових та адміністративних будівель. Емісія вуглекислого газу при цьому — приблизно третина загального обсягу викидів. Заміна опалювальних котлів на більш екологічні газові опалювальні системи посприяє зменшити щорічні викиди вуглекислого газу на 14 млн т на рік.

У майбутньому також у країні планують випустити зелені облігації.

Investory News дізнавалися, які економічні наслідки очікують світ від зміни клімату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram