Новини
21 Жовтня 2020
706

Невтішні результати: Акції Netflix пішли у мінус через зниження кількості нових підписок

Щоб збільшити свої доходи компанія буде змушена підвищувати ціни

Netflix Inc відзвітувала про максимальне квартальне зниження за останні чотири роки кількості нових передплатників на фоні зростання конкуренції між стрімінговими сервісами, пом’якшенням обмежувальних заходів і повернення прямих спортивних трансляцій на телеекрани, повідомляє Inv.com.

За квартал, що завершився 30 вересня, компанія залучила 2,2 мільйона платних підписок по всьому світу – менше свого прогнозу та оцінок Уолл-стріт, яка чекала показника у 3,4 мільйона.

Прибуток на акцію також виявилася нижчим за очікування і склав $1,74. “Консенсусний прогноз припускав $2,14 на акцію”, – показали дані IBES від Refinitiv. У результаті акції Netflix у вівторок, 20 жовтня, знизилися майже на 6%. На торгах у середу, 21 жовтня, вони теж у мінусі – 4%.

Як зазначив Росс Бенес, аналітик eMarketer, кількість передплатників на внутрішньому ринку залишилася майже без змін, що підкреслює насиченість ринку США для Netflix.

“З уповільненням темпів зростання числа абонентів всередині країни збільшення доходів, швидше за все, відбуватиметься внаслідок підвищення цін”, – наголосив він. До кінця третього кварталу загальна світова кількість передплатників Netflix склала 195,2 мільйона.

Компанія також повідомила, що цього року планує завершити зйомки понад 150 фільмів, а у кожному кварталі 2021 року випускати більше оригінальних програм, у порівнянні з 2020 роком.

Виторг Netflix збільшився на 22,7% до $6,44 мільярда у III кварталі, перевищивши прогноз у $6,38 мільярда. При цьому чистий прибуток за квартал збільшився до $790 мільйонів, або $1,74 на акцію, з $665,2 мільйона, або $1,47 на акцію, у той же період минулого року.

Нагадаємо, українські студії озвучення “Так Треба Продакшн” та Postmodern Postproduction увійшли до партнерської програми Netflix Post Partner Program, отримавши найвищий партнерський статус – Gold. До цього часу Netflix не співпрацював з жодною українською студією.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram