Новини
19 Грудня 2020
1 048

Netflix почав використовувати штучний інтелект для підбору фільмів

Новий підхід пришвидшить просування оригінальних серіалів — у них багато глядачів

Netflix почав використовувати власну модель штучного інтелекту (ШІ), з метою просування своїх шоу. У компанії пояснили, що алгоритм рекомендує фільми та серіали для тих користувачів, яким вони повинні сподобатися, повідомляє Engadget.

Також дослідники компанії зазначають, що подібна технологія зводиться до пошуку зв’язків і визначення можливих обсягів аудиторії. Метод заснований на трансферному навчанні, де параметри, отримані з “вихідного завдання”, покращують продуктивність “цільового завдання” моделі. При цьому дослідники запитують назви фільмів, які можна порівняти з іншими картинами, а також розмір їх потенційної аудиторії.

Для рекомендацій Netflix створює “карту подібностей”, де штучний інтелект використовує метадані шоу, теги та інструкції, які допомагають створити зв’язок між картинами. “Так маркетологи знатимуть, які серіали та фільми допоможуть продавати, наприклад, комедії або трилери”, — пояснили у компанії.

І додали, що модель також аналізує розміри аудиторії аналогічних фільмів і серіалів у конкретних країнах. Наприклад, за попередніми оцінками ШІ, драми більше полюбляють дивитися в Іспанії, тому маркетингова команда Netflix робитиме акцент на цей регіон і раніше готуватиме дубляжі й субтитри для цієї країни.

“Ці системи не контролює людина, тому модель отримує доступ до ще більшого спектру найменувань фільмів, ніж тільки контент виробництва Netflix”, — йдеться у повідомленні.

Дослідники зазначають, що такий підхід може обмежити аудиторію інді-фільмів. Але при цьому штучний інтелект полегшує просування оригінальних серіалів, які набирають велику кількість глядачів.

Нагадаємо, наприкінці вересня партнерами Netflix стали українські студії “Так Треба Продакшн” і Postmodern Postproduction. Студії займатимуться дублюванням, транскрибуванням і контролем якості фірмової продукції Netflix українською мовою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram