Новини
24 Листопада 2021
653

Netflix купує канадську Scanline VFX — виробника спецефектів для “Гри престолів”

Кошти підуть на інфраструктуру та персонал компанії, особливо у сфері віртуального виробництва 

Найбільший у світі сервіс потокового відео за передплатою Netflix Inc. купує канадську Scanline VFX, що займається виробництвом спецефектів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Netflix розраховує завершити угоду в першому кварталі 2022 року, при цьому її умови не розкриваються.

Scanline брала участь у створенні декількох серіалів для сервісу, зокрема “Дивні дива” й “Криваво-червоне небо”. Крім серіалів для Netflix компанія також працювала над виробництвом “Гри престолів” для HBO і низкою театральних постановок, враховуючи театральну версію фільму “Ліга справедливості”.

Віцепрезидент Netflix з роботи зі студіями Емі Рейнхард повідомила в блозі компанії, що сервіс вкладе кошти в інфраструктуру та персонал Scanline, особливо у сфері віртуального виробництва. За її словами, Scanline залишиться самостійним бізнесом після завершення угоди й працюватиме з клієнтами. Netflix також продовжить співпрацювати з іншими виробниками спецефектів.

Угода стане ще одним придбанням Netflix, який стикається зі щораз більшою конкуренцією зі сторони стрімінгових сервісів від Walt Disney Co., AT&T Inc. та інших.

У вересні Netflix домовився про покупку компанії Roald Dahl Story Co., що дозволить йому отримати права на екранізацію повістей британського письменника Роальда Даля, серед яких “Чарлі та шоколадна фабрика” та “Матильда”.

Нагадаємо, згідно з результатами за третій квартал, кількість передплатників Netflix у світі перевищила 214 млн. Сервіс розраховує на ще більші показники завдяки оригінальному контенту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram