Новини
27 Травня 2021
844

Нестандартна угода: TechCrunch продасть свою квартиру у Києві як NFT-токен

Аукціон триватиме добу, а стартова ціна лота становитиме $20 тисяч

Платформа торгівлі нерухомістю Propy виставить на продаж квартиру у Києві, яку 2017 року придбав за Ethereum керівник TechCrunch Майкл Аррінгтон. При цьому квартира продаватиметься не як об’єкт нерухомості, а як колекційний NFT-токен, повідомляє Ain.ua.

За інформацією TechCrunch, NFT міститиме доступ до документів про передачу права власності, цифрову картину відомого київського художника Chizz.xr і фотографії квартири. Аукціон стартує 7 червня, триватиме 24 години, стартова ціна лота становитиме $20 тис.

Зазначається, що передача права власності через продаж NFT відбуватиметься наступним чином: Аррінгтон підписав юридичні документи, розроблені юристами Propy, щоб передати право власності майбутньому покупцеві.

Наразі квартира в Києві належить юридичній особі зі США, й після закінчення аукціону новий власник NFT стає власником юридичної особи і, отже, самої власності. І цей процес повторюватиметься кожен раз, коли NFT, прикріплений до власності, перепродаватиметься.

Як зазначила Наталія Караянева, генеральний директор Propy, ця NFT-угода увійде в історію. “Для Propy це важлива віха у використанні технології блокчейн і невзаємозамінних токенів (NFT) для здійснення “самоврядних” транзакцій з нерухомістю та участі в децентралізованій фінансовій економіці”, — наголосила вона.

Невзаємозамінний токен, який отримає покупець, міститиме декілька речей:

• документи про передачу права на юридичну особу, на якому й оформлена квартира;

• NFT-токен роботи популярного київського графіті-художника Chizz.xr, оригінал якої намальований на стіні цієї ж квартири;

• фотографії квартири.

У 2017 році засновник видання TechCrunch Майкл Аррінгтон використовував криптовалюту Etherеum для придбання квартири у Києві. Це була перша в Україні операція з купівлі нерухомості за криптовалюту. Сума угоди становила близько 212,5 ETH — $60 тис. за курсом на кінець вересня 2017-го. Платформою для угоди, як і цього разу, став стартап Propy.

Нагадаємо, наприкінці квітня британська компанія Suros Capital, яка спеціалізується на короткостроковому кредитуванні під заставу предметів розкоші, розпочне видавати позики під заставу NFT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram