Новини
29 Липня 2019
861

Не змогли: Компанія і бренд Sonia Rykiel будуть ліквідовані

Будинок мод закриється через банкрутство, так і не знайшовши покупця

Фото: Alain Jocard, AFP

Комерційний суд Франції виніс рішення про ліквідацію компанії Sonia Rykiel у зв’язку з великою фінансовою заборгованістю, повідомляє видання The Business of Fashion.

Проблеми компанії виникли ще у 2016 році, коли пішла з життя її засновниця і дизайнер Соня Рікель. На початку квітня цього року Sonia Rykiel подала заявку на визнання банкрутства і запросила захист від кредиторів.

Попри те, що багато підприємців були зацікавлені в покупці бренду, суд відхилив їхні пропозиції, назвавши їх фінансово ненадійними.

Три роки тому бренд перейшов під контроль китайського інвестфонду First Heritage Brands, що належить Жан-Марку Лубье і Вільяму і Віктору Фунам, зміни не допомогли вирішити кризу.

Роботу втратять відразу 134 співробітники, а активи, що залишилися і шість магазинів, розташованих у Франції та Монако, будуть негайно продані.

Бренд був заснований в Парижі в 1968 році.

Нагадаємо, як писали Investory News, будинок мод подав заяву про банкрутство і реорганізацію компанії, а також закрив відразу кілька магазинів, включаючи нью-йоркський і лондонський бутики. Також стало відомо, що розпочатий пошук покупця.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram