Новини
6 Травня 2019
938

Кінець епохи: Французький бренд Sonia Rykiel оголосив про банкрутство

2018-й приніс компанії, яка оголосила про пошук покупця, 20 млн євро збитків

Фото: Sonia Rykiel

Модний будинок Sonia Rykiel, що був придбаний у 2012 році фондом First Heritage Brands, не брав участі в недавньому Тижні моди в Парижі, який проходив у березні.

Також стало відомо, що компанія зі скандалом розійшлася з креативним директором бренду Жюлі де Лібран, яка відповідала за стиль марки протягом 5 років. Її звільнили без відома, хоча, згідно з договором, вона повинна була займати свій пост до 2020 року.

Тепер стало відомо, що будинок мод подав заяву про банкрутство і реорганізацію компанії, а також закрив відразу кілька магазинів, включаючи нью-йоркський і лондонський бутики. Крім того відомо, що розпочатий пошук покупця.

Доходи марки поступово знижувалися з 2011 року, а минулий рік компанія закінчила, за даними BoF, зі збитками в 20 мільйонів євро. Антикризове управління повинно допомогти Sonia Rykiel продовжувати свою діяльність в очікуванні покупця.

Протягом двох місяців бренд буде перебувати на конкурсному виробництві це останній етап процедури банкрутства, коли марка потрапляє в руки судового відомства і не може самостійно відновити платоспроможність компанії.

Як повідомляли Investory News, американський бренд Steve Madden повертається до України. Це друга спроба компанії закріпитись на вітчизняному ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram