Новини
19 Лютого 2019
730

Не екологічно: Суд призупинив роботу “Дельта Вільмар СНД”

Одеський окружний адміністративний суд підтримав державних екологічних інспекторів 

Одеський окружний адміністративний суд розглянув та повністю задовольнив позовну заяву Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря щодо призупинення господарської діяльності підприємства  “Дельта Вільмар СНД”, через недотримання вимог екологічного законодавства, повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції України.

Під час відкритого судового засідання Одеський окружний адміністративний суд розглянув позовну заяву та вирішив призупинити роботу підприємства “Дельта Вільмар СНД” до отримання оцінки впливу на довкілля.

Водночас підприємство подало зустрічну позовну заяву щодо визнання протиправними наказу на проведення планової перевірки та скасування припису, виданого Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чорного моря. Проте суд відмовив у задоволені цієї заяви.

У повідомленні зазначається, що у вересні минулого року інспектори виявили, що робота з перевантаження наливних олійних вантажів з використанням стендерного устаткування на причалі №4 Южненської філії ДП “АМПУ” проводиться з порушенням екологічного законодавства.

Група компанії “Дельта Вільмар СНД”, яка була створена у 2004 р.,  входить до групи транснаціональної агропромислової корпорації Wilmar International Limited (Сінгапур), ринкова капіталізація якої на фондових ринках на сьогодні складає близько $22 млрд.

До групи компаній “Дельта Вільмар” входять два заводи – один з переробки тропічних олій, інший – по переробці олійних культур.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram