Новини
11 Червня 2020
771

НБУ знизив облікову ставку до найнижчого рівня за всю історію України – 6%

Рішення ухвалено на фоні наднизької інфляції в Україні, яка у травні  зменшилася до 1,7%

Національний банк України у четвер, 11 червня, ухвалив рішення знизити рівень облікової ставки з 8% річних до 6% річних, про це повідомив голова НБУ Яків Смолій під час засідання комітету з монетарної політики.

“Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% з 12 червня 2020 року. Це – найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України”, – наголосив він.

У НБУ зазначили, що рішення було ухвалено на фоні наднизької інфляції в Україні, яка за підсумками травня 2020 року знизилася до 1,7% (у річному вимірі).

“У квітні-травні інфляція коливалася навколо позначки 2%. І була меншою, ніж очікувалося. Причини – відчутно впав попит на харчові продукти та товари не першої необхідності, здешевлення енергоносіїв, збільшення пропозиції овочів та «замороження» цін на послуги під час карантину”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) у ніч на середу за Києвом, 10 червня, затвердила нову 18-місячну програму stand by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд або 179% від квоти) з негайним виділенням першого траншу розміром у $2,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram