Новини
26 Листопада 2021
686

НБУ змусить фінустанови оцінювати вплив своїх проєктів на довкілля

Уся інформація знаходитиметься у відкритому доступі

Національний банк України (НБУ) разом з Міжнародною фінансовою корпорацією розробили Дорожню карту реалізації політики щодо розвитку сталого фінансування, повідомляє пресслужба НБУ.

Як наслідок, фінансові установи зобов’язуватимуться оцінювати вплив проєктів під фінансування у розрізі їхнього впливу на довкілля.

“Вона (дорожня карта, — Ред.) зокрема, передбачає імплементацію екологічних, соціальних та управлінських (ESG) факторів у систему корпоративного управління банків (2022 року) та небанківських фінустанов (з кінця 2024 року)”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, фінансові установи під час відбору проєктів для фінансування зобов’язуватимуться оцінювати їхній вплив на екологію, сталість економічної діяльності та енергоефективність.

Також банки та небанки повинні будуть розкривати інформацію щодо технічних критеріїв і класифікацій економічної діяльності, ESG-показників, на основі яких здійснено оцінювання та відбір таких проєктів. Цього можна очікувати після 2023 року для банків і після 2024 року — для небанків.

Зрештою, фінустанови зобов’яжуть розкривати інформацію про сталий характер їхньої діяльності, вплив на довкілля, репутаційні та фінансові ризики, що виникають у зв’язку із впливом їх діяльності на довкілля.

Раніше Investory News писали, що шість українських компаній отримають €240 тис. на кліматичні інновації. Грантові кошти покриють 75% витрат на нові технології.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram