Новини
27 Травня 2022
459

НБУ виступив з ініціативою заборонити колекторам вибивати борги з військових

Заборона буде поширюватися також на членів сімей, близьких осіб та спадкоємців

Національний банк пропонує заборонити кредиторам та колекторським компаніям вживати заходів щодо повернення простроченої заборгованості із Захисників України, повідомила пресслужба регулятора.

Національний банк з метою підтримки захисників та захисниць України направив листи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради з пропозицією внесення змін до Закону України “Про споживче кредитування”.

Змінами до цього закону пропонується на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців після його припинення заборонити банкам, небанківським фінансовим установам та колекторським компаніям здійснювати заходи щодо врегулювання простроченої заборгованості щодо споживачів-військовослужбовців.

Зазначається, що заборона вживати таких заходів поширюватиметься як на військовослужбовців, так і членів їх сімей, близьких осіб, представників, спадкоємців, поручителів тощо.

“Завдяки неймовірній силі та мужності наших захисників і захисниць Україна дає гідну відсіч ворогові. Для їх підтримки ми запропонували внесення змін до Закону України “Про споживче кредитування”… Ними передбачена заборона вживати заходів щодо повернення простроченої заборгованості щодо воїнів та їх сімей на період дії в Україні воєнного стану і протягом шести місяців після його припинення”, — прокоментував ініціативу глава НБУ Кирило Шевченко.

Нагадаємо, що у Давосі було представлено план економічної перемоги України. Його презентувала міністр економіки України Юлія Свириденко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram