Новини
24 Жовтня 2019
777

НБУ повернув понад 1,9 мільярда гривень рефінансування від неплатоспроможних банків

Сума надійшла від реалізації Фондом гарантування вкладів заставного майна

Національний банк України за 9 місяців 2019 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,9 млрд грн. Ця сума здебільшого складається з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб заставного майна (активів), повідомляє прес-служба регулятора.

Зазначається, що найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав – 1,434 млрд грн, ще 232,8 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Крім того, від прийняття іпотеки на баланс НБУ надійшло 214,8 млн грн, від списання за рахунок сформованого резерву – 17,1 млн грн, від погашення заборгованості по закладеними НБУ кредитними договорами – 13,1 млн грн.

За найвищу ціну – 722,3 млн грн були реалізовані майнові права, передані банком “Надра” в заставу НБУ.

Також за 9 місяців 2019 року в повному обсязі реалізовані активи неплатоспроможних “Брокбізнесбанка”, “КБ “Даніель” та “Автокразбанка”, що були передані ними у заставу НБУ.

“Загалом від реалізації активів цих банків Національний банк отримав 26 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що за 9 місяців 2018 року Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн. “Загалом за 2017-2018 роки ця сума склала близько 5 млрд грн”, – повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, у першому кварталі 2019 року Нацбанк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків понад 1,1 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram