Новини
22 Квітня 2019
768

НБУ повернув понад 1 млрд грн рефінансування від неплатоспроможних банків

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав – 1,044 млрд грн

Національний банк України у першому кварталі 2019 р. отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків понад 1,1 млрд грн, повідомляє прес-служба НБУ.

“Ця сума складається з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел”, – зазначаєтья у повідомленні.

Найбільше коштів отримано від реалізації майнових прав – 1,044 млрд грн. Ще 57,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Іншими джерелами стали кошти від прийняття іпотеки на баланс НБУ на суму 30,7 млн грн, списання за рахунок сформованого резерву на 17 млн грн і отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами на суму 2,6 млн грн.

Також реалізовано майнові права, передані ПАТ “КБ “Надра” в заставу НБУ, за найвищу ціну –  722 млн грн.

Як повідомляють у прес-службі, у першому кварталі 2019 р. у повному обсязі реалізовані активи неплатоспроможних банків ПАТ “Брокбізнесбанк”, ПАТ “КБ “Даніель” та ПАТ “Автокразбанк“, що були передані ними у заставу НБУ. Загалом від реалізації цих активів Національний банк отримав 27,2 млн грн.

За той самий період минулого року Нацбанк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 969,2 млн грн. А загалом за 2017-2018 рр. ця сума склала близько 5 млрд грн.

Нагадаємо, сьогодні Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 26,85 грн/$, що на 2 коп вище, у порівнянні з попереднім банківським днем.

Також, НБУ шукає нових управителів активами 16-ти банків, активи яких знаходяться під його контролем. Для цього НБУ готовий забезпечити ефективний та прозорий конкурсний відбір, йдеться на сторінці регулятора у Facebook.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram