Новини
24 Серпня 2020
1 709

Названо 5 найбільш затребуваних технологічних професій в Європі

У першій п’ятірці опинилися Італія, Велика Британія, Польща, Німеччина та Нідерланди

Компанія Prolifics Testing проаналізувала вакансії, які розміщують технологічні компанії в Європі, і назвала п’ять найбільш затребуваних професій на сьогодні, пише Business Insider.

Prolifics Testing ранжувала європейські країни за загальною кількістю вакансій у галузіі технологій. У першій п’ятірці опинилися Італія, Велика Британія, Польща, Німеччина та Нідерланди.

Крім того, аналітики з’ясували, на яку зарплату можуть розраховувати представники найзатребуваніших професій у кожній з цих країн.

Італія — ​​інженер у сфері штучного інтелекту (ШІ).

Найбільш затребувана професія в Італії — це інженер в області ШІ. Аналітикам вдалося знайти 4941 актуальну вакансію. Середня зарплата такого фахівця становить $35 180 на рік. Серед компаній, які шукають працівників на цю посаду, — Microsoft, BIP і Ricercami Srl.

Велика Британія — системний інженер

У Великій Британії є 3759 вакансій для системних інженерів. Ця професія стала найбільш затребуваною в країні. Середня річна зарплата системного інженера становить $47 733. Вони можуть влаштуватися в BBC, Boeing і Facebook.

Системні інженери виявилися найбільш затребуваною професією ще в п’яти європейських країнах:

• Швейцарія (555 вакансій);

• Туреччина (499 вакансій);

• Франція (268 вакансій);

• Швеція (125 вакансій);

• Фінляндія (47 вакансій).

Польща — Java-розробник

Найбільш затребувана професія в Польщі — це Java-розробник (1904 вакансії). Середня зарплата такого фахівця становить $56 710 на рік. Серед компаній, які шукають працівників на цю посаду, — Goldman Sachs, KPMG Poland і Nordea.

Німеччина — системний адміністратор

У Німеччині найбільш затребуваними фахівцями вважаються системні адміністратори. Вони можуть отримувати $49 699 на рік. Системних адміністраторів готові найняти в Lenovo, InterQuest Group і Deutsche Welle.

Нідерланди — інженер-програміст

У Нідерландах найбільше вакансій для інженерів-програмістів — 745. Середня річна зарплата такого фахівця становить $56 656. Серед компаній, які шукають працівників на цю посаду, — Netflix, NIBC Bank і MetrixLab.

Як писали раніше Investory News, сотні американських компаній скоротили зарплати своїм гендиректорам у зв’язку з пандемією, але мало у кого з них змінився розмір винагороди у вигляді акцій, який становить основну частину компенсацій топменеджерів і вартість якого залежить від фондового ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram