Соцмережі
25 Грудня 2019
742

Наталія Микольська: ТОП-5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Імпічмент Трампа, Brexit та інші

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

– Процедура імпічменту Президента Трампа розпочалась (про неї в Україні говорять лише під кутом участі в ній українських політиків)
– Брекзіт – угода з ЄС, позиція Королеви
– Судова реформа в Польші та потенційні наслідки для її членства в ЄС
– Північна Корея – США – Китай
– Президентські вибори в Хорватії: перший тур
+ 1.3 млрд. дол. США іневстицій в стартап з виробництва електромобілів.

1. Процедура імпічменту Президента Трампа.

Трамп є лише третім Президентом, щодо якого застосовується ця процедура. Початок цієї процедури не означає автоматичне усунення з посади.
Все що ви хотіли знати, але боялись спитати в Запитальнику від Reuters.

2. Брекзіт – угода з ЄС, позиція Королеви

Брекзіт триває. ЄС погодило основні параменти угоди, а ще хоче обов‘язково щоб угода містила загальні соціальні та екологічні стандарти та уникнення “гонки до низу”.

А ще Брекзіт хвилює і Королеву Єлизавету. Так вона підкреслить цінність гармонії та примирення у своєму Різдвяному посланні цього року, після року, в якому бурхливий процес Brexit посилив глибокі розбіжності у Британії.

3. Судова реформа в Польші та потенційні наслідки для її членства в ЄС

Польща може бути змушена вийти з ЄС, у випадку запровадження судової реформи.
Плани уряду щодо запровадження судової реформи можуть змусити Польщу вийти з Євросоюзу, попередив Верховний суд країни. У 40-сторінковому документі суд написав, що пропозиції, внесені правлячою політичною партією Закон і справедливість (PiS) не відповідають принципу переваги права ЄС над національним законодавством.

4. Північна Корея – США – Китай

Конфлікт між Північною Кореєю та США загострився. Північна Корея встановила дедлайн для США змінити «політики ворожнечі» (в тому числі і санкцій) щоб досягти прогресу в припиненні ядерної програми Північної Кореї та встановлення міцного миру.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ун та президент США Дональд Трамп зустрічалися три рази з червня 2018 року, але істотного прогресу в діалозі не було, тоді як Північна Корея вимагала в першу чергу зняти міжнародні санкції.
Зараз Китай, Японія та Південна Корея домовилися спільно співпрацювати задля діалогу між США та Північною Кореєю.

5. Президентські вибори в Хорватії: перший тур

Кандидат від соціал-демократів та колишній прем’єр-міністр Зоран Міланович отримав перший результа у першому турі президентських виборів у Хорватії. Міланович отримав 29,5% голосів попереду діючого президента правоцентристів Колінди Грабар-Кітарович, кандидата від правлячого Хорватського демократичного союзу (ХДС), з 26,7%. Незалежний кандидат Мирослав Скоро, популярний співак із консервативними націоналістичними поглядами, посів третє місце з 24,4% голосів.
2-ий тур виборів відбудеться 5 січня 2020 р.

+ 1.3 млрд. дол. США інвестицій в стартап з виробництва електромобілів

Startup Rivian з виробництва електромобілів закрив інвестиційний раунд на $ 1,3 млрд. дол. США. Від фонду T.Rowe Price, а також Amazon та 2-го американського автовиробника Ford Motor Co.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram