Новини
26 Серпня 2019
729

Наспівали: Названі найбільш високооплачувані співачки за версією Forbes

У першій трійці рейтингу – Тейлор Свіфт, Бейонсе та Ріанна

На фото: Тейлор Свіфт/Jana Beamer

За версією американського журналу Forbes, найбільш високооплачуваною жінкою в музичній індустрії стала Тейлор Свіфт з річним доходом у розмірі $185 млн.

Свіфт до того ж є найбільш високооплачуваною серед артисток всіх напрямків шоу-бізнесу. Більшу частину зароблених коштів їй принесло турне Reputation Stadium Tour – збори в США склали рекордні $266 млн. Крім того, вона підписала новий контракт на дев’ятизначну суму з Republic Records при Universal, а її новий альбом Lover, який вийшов минулого тижня, повинен принести значний дохід після виступу в прайм-тайм на відкритті VMA 2019 р.

До того ж, у рейтингу Тейлор Свіфт практично вдвічі перевершила результат другої найбільш високооплачуваної жінки в музиці, Бейонсе, яка заробила $81 млн, переважно завдяки концертному туру On The Run II разом з чоловіком Jay-Z, лайв-альбому Homecoming і фільму на Netflix.

Ріанна в цьому рейтингу замикає трійку лідерів з річним доходом у $62 млн, велика частина якого була отримана завдяки спільному з LVMH проекту Fenty Beauty.

На фото:: Бейонсе та Zay-Z/Beyonce/Instagram

Серед інших учасниць списку — дебютантка Аріана Гранде, яка посіла шосте місце з доходом в $48 млн. Її два альбоми, які знаходяться на вершині чартів і вийшли з інтервалом в шість місяців – Sweetener і Thank U, Next, принесли значний дохід.

У рейтингу чимало “ветеранів”, таких як Кеті Перрі, яка заробила $57,5 ​​млн завдяки прибутковому концертному туру. Варто зазначити, що Перрі та Свіфт недавно поклали край давній сварці, заявивши, що хочуть надихати молодих жінок.

На фото: Кеті Перрі/Jason LaVeris, FilmMagic

Десять найбільш високооплачуваних жінок в цьому році сукупно заробили $645,5 млн — на 28,5% більше, ніж у 2018 р., коли їх дохід склав $502,5 млн.

Що стосується Свіфт, її фінансове становище неухильно поліпшувалося після VMA 2009 р., коли вона заробила $18 млн. Обігнав її репер Каньє Вест, який в той рік заробив $25 млн.

За останні десять років Тейлор щорічно заробляла в середньому $82 млн.

У рейтингу найбільш високооплачуваних жінок у музиці враховується дохід до сплати податків, отриманий з червня 2018 по червень 2019 р. Гонорари агентів, менеджерів і юристи не віднімаються. Суми підраховані на основі даних Nielsen Music і Pollstar, а також бесід з організаторами, експертами індустрії а  з самими виконавицями.

Нагадаємо, журнал Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних акторів, який цього року очолив Двейн “Скеля” Джонсон зі статком $89,4 млн.

Також, за підрахунками Forbes, Jay-Z офіційно став першим виконавцем хіп-хопу, статки якого досягли $1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram