Новини
27 Грудня 2020
831

Насадка на смартфон VisionCheck 2 дозволить перевірити зір в домашніх умовах

Пристрій не позбавить окулістів роботи, але допоможе людям вчасно дізнатися про проблеми із зором і правильно підібрати окуляри

Вчені вважають, що до 2050 року проблеми із зором торкнуться понад 50% населення планети. Не всі можуть дозволити собі щорічно ходити до окуліста для перевірки. Тому компанія EyeQue з Каліфорнії, США розробляє найточніший пристрій VisionCheck 2 — систему перевірки зору в домашніх умовах.

Вже запущено краудфандинг на платформі Kickstarter, де компанія обіцяє випустити пристрій навесні 2021 року (якщо все піде за планом).

Система складається з насадки, яка прикріплюється до смартфона, і додатки для iOS або Android. Користувач дивиться у пристрій, схожий на половину бінокля, і бачить дві кольорові лінії.

За допомогою регуляторів на пристрої він переміщує ці лінії так, щоб вони в кінцевому підсумку зійшлися в одну. Різні рефракції відповідають різним положенням регуляторів.

Після цього додаток аналізує дані й визначає оптичну силу лінзи, необхідну для корекції різних порушень зору: короткозорості, далекозорості або астигматизму. Все це виводиться на екран у форматі, аналогічному традиційним рецептом.

У комплект нового пристрою також входить EyeQue PDCheck — спеціальні окуляри, які миттєво і точно вимірюють відстань між центрами зіниць. Відстань між зіницями — критичний показник, необхідний для того, щоб правильно підібрати окуляри.

EyeQue зазначає, що їх тестування не замінить комплексне обстеження зору. Компанія також настійно рекомендує відвідувати окуліста щорічно для повної перевірки зору.

Раніше Investory News дізнавалися, які технології до 2025 року можуть змінити світ. Новатори демонструють світові, що існують успішні альтернативи для зображення, переосмислення та перезавантаження нашого світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram