Новини
22 Червня 2023
393

Україна отримає €600 мільйонів для розвитку енергетики

Кошти виділить Європейський банк реконструкції та розвитку

Фото: ag.worldpronews.com

ЄБРР виділить цього року кредити на загальну суму €600 млн для підтримки української енергетики, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“Сьогодні підписали низку меморандумів між банком та “Укргідроенерго”, “Укренерго” і “Нафтогазом”, — написав голова уряду.

Меморандум ЄБРР із “Нафтогазом” передбачає три головні напрямки співпраці: формування стратегічних запасів природного газу, інвестиції для декарбонізації та скорочення викидів метану, інвестиції для підвищення енергоефективності.

Крім того, ЄБРР надасть фінансову допомогу “Укргідроенерго” для відновлення та модернізації гідроелектростанцій, посилення їх надійності та ефективності.

Також ЄБРР виділить кредит для “Укренерго” для забезпечення стабільної та безперебійної передачі й диспетчеризації електроенергії.

Своєю чергою у пресслужбі “Укренерго” уточнили, що ЄБРР розгляне можливість надання суттєвої фінансової підтримки цій державній компанії. Отримані кошти “Укренерго” планує спрямувати на виплати енергетичним компаніям, які б змогли витратити їх на підготовку до наступного осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, 270 тис. українських біженців наразі знаходяться у США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram