Новини
21 Червня 2023
204

270 тисяч українських біженців наразі знаходяться у США

Більшість проживають у штатах Нью-Йорк, Іллінойс і Каліфорнія

Згідно з даними Департаменту внутрішньої безпеки, від лютого 2022 року Сполучені Штати прийняли понад 270 тисяч українських біженців.

Найбільше американців, які заповнили заявки на спонсорування українських громадян у США, проживають у штатах Нью-Йорк, Іллінойс і Каліфорнія, повідомляє Голос Америки.

Більшість українців, які прибули до США, втікаючи від війни, не мають офіційного статусу біженця, натомість їм надають так звані “гуманітарні паролі”, які дозволяють тимчасово проживати у США з правом на працю та навчання.

Держсекретар Ентоні Блінкен подякував приймаючим громадам за щедрість, а партнерам США — за підтримку та глобальну реакцію на потреби тих, кому необхідна допомога.

“Протягом нашої історії біженці зробили значний позитивний політичний, соціальний та економічний внесок у Сполучених Штатах та в громадах в усьому світі. Визнаючи цей внесок, США відновлюють і модернізують свою програму розселення біженців. Цього року ми з гордістю оголосили про Welcome Corps, нову приватну спонсорську програму, … яка дозволяє американцям спонсорувати біженців, що прибувають через Програму прийому біженців США”, — заявив Блінкен.

Згідно з даними ООН, війна в Україні призвела до найбільш зростаючої кризи біженців з часів Другої світової війни. Після повномасштабного вторгнення за менше ніж рік з України виїхало 5,7 млн людей.

За даними офісу Верховного комісара ООН з питань біженців, загалом у світі зараз налічується понад 35 млн біженців. Більша частина з них прибули лише з трьох країн: Сирії (6,5 млн), України та Афганістану (по 5,7 млн).

Нагадаємо, “історичний” пакет допомоги анонсувала Велика Британія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram