Новини
21 Червня 2023
253

“Історичний” пакет допомоги анонсувала Велика Британія

Пакет передбачає допомогу на $3 мільярдів та £240 мільйонів

Велика Британія сьогодні оголосить про новий пакет фінансової підтримки України, який в уряді Сполученого Королівства назвали “історичним”, повідомляється на сайті британського уряду.

Як зазначається, новий пакет передбачає кредитні гарантії від Світового банку на суму $3 млрд та допомогу британського уряду розміром £240 млн ($305 млн).

Кошти будуть спрямовані на посилення економічної стабільності України та підтримку життєво важливих державних структур, включно з витратами на сферу освіти й охорони здоров’я.

“Це перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги, наданий країною з Групи семи, що засвідчує непохитну прихильність Великої Британії до підтримки України як зараз, так і в майбутньому”, — йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, невійськова допомога Британії Україні становитиме понад £4,7 млрд (понад $6 млрд), зокрема £4,1 млрд (понад $5,23 млрд) у вигляді фіскальної підтримки та £640 млн (близько $817 млн) як двостороння допомога.

Частина цих коштів має бути витрачена на розмінування, боротьбу зі стихіями, енергетичні проєкти, а також фінансування діяльності ООН та Червоного Хреста.

Нагадаємо, США пропонує українським бізнесам гранти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram