Новини
12 Жовтня 2022
508

Найстаріший банк США почне приймати криптовалюту

BNY Mellon операції стали доступні з 11 жовтня

Найстаріший та один із найбільших у США банків-кастодіанів Bank of New York Mellon Corp. (BNY Mellon) з вівторка почав приймати на зберігання, а також здійснювати операції з криптовалютами паралельно з традиційними активами, повідомляє Bloomberg.

BNY Mellon — перший із восьми системно значущих банків США, який зберігатиме цифрові активи й дозволить клієнтам використовувати єдину платформу для управління як традиційними активами, так і криптовалютами.

Банк отримав дозвіл від міністерства фінансових послуг Нью-Йорка на роботу з біткойнами та ефірами певного кола клієнтів цієї осені. Банк зберігатиме ключі, необхідні для доступу до цих активів та їх передачі, і надаватиме ті самі послуги для цих цифрових валют, які він пропонує для портфелів акцій, облігацій, товарів та інших класів активів.

На перших етапах ці функції будуть доступні лише для обраних інвестиційних компаній. Однак BNY Mellon має намір надалі розширювати коло клієнтів у міру одержання схвалень від регуляторів.

BNY Mellon оголосив про плани роботи з криптовалютами в лютому минулого року. Тоді банк сформував команду з керівників, які шукатимуть можливості для включення цифрових активів на всі напрямки його діяльності.

BNY Mellon використовує програмне забезпечення, розроблене Fireblocks, для зберігання криптовалют та програмне забезпечення Chainalysis — для аналізу та відстеження криптовалют, перш ніж вони потраплять до банку.

Нагадаємо, у Сінгапурі на Формулі-1 обмежили рекламні можливості криптокомпаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram