Новини
21 Березня 2023
388

Найдовший підвісний міст у світі збудують в Італії

Споруда з’єднає материкову частину Італії та Сицилію

Уряд прем’єр-міністерки Джорджі Мелоні схвалив рішення дозволити будівництво мосту між материковою частиною Італії та Сицилією через Мессінську протоку, повідомляє ANSA.

“Через 50 років цей уряд схвалив будівництво мосту, що з’єднує Сицилію з рештою Італії та Європи”, — заявив віцепрем’єр-міністр та міністр інфраструктури та транспорту Маттео Сальвіні.

Він також назвав цю подію “історичним днем для всієї Італії”.

За планом довжина конструкції становитиме 3,2 км. Будувати розпочнуть 2024 року.

Зазначається, що проєкт будівництва мосту через Мессінську протоку розглядався кількома колишніми італійськими урядами, але так і не було схвалено з низки причин, зокрема вартість, що обчислюється багатьма мільярдами євро.

Проєкт розкритикували екологи та деякі аналітики, які стурбовані питанням його безпеки через сейсмічний характер пропонованих будівельних майданчиків з обох кінців і побоюються потенційної участі мафії.

За словами Салвіні, міст допоможе скоротити обсяг викидів вуглекислого газу та здійснювати подорожі через протоку швидше та дешевше, а також допоможе залучити до цього італійського регіону туристів.

Європейський Союз заявив, що готовий профінансувати першу фазу техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Раніше Investory News писали, що Італія планує розблокування українського експорту. Для цього створять новий логістичний коридор.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram