Новини
6 Березня 2023
413

Італія планує розблокування українського експорту

Для цього створять новий логістичний коридор

Італія планує представити на конференції з реконструкції України, яка відбудеться наприкінці квітня в Римі, проєкт створення вхідних і вихідних терміналів для української економіки на північному сході країни, повідомив міністр економічного розвитку Італії Адольфо Урсо, пише Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що італійський уряд має намір створити інтермодальну транспортну магістраль за маршрутом Міжнародного транспортного коридору №5 (Венеція — Трієст/Копер — Любляна — Марібор — Будапешт — Ужгород — Львів — Київ).

Це дозволить розблокувати український експорт, зокрема металургійної продукції.

“По суті, Чорне море закрите (для України) через військові дії. У цьому разі (щоб розблокувати український експорт), не залишається іншого варіанту, як доставляти товар в Адріатику, використовуючи наявні залізниці та автомагістралі”, — пояснив Адольфо Урсо.

Також для реалізації проєкту буде створено логістичну платформу, яка зв’яже Україну суходолом з інтермодальним портом Quadrante Europa у Вероні та далі з морськими портами північного сходу Італії, зокрема з Трієстом і Венецією.

“Таким чином, ми надамо Києву новий і безпечний вихід до моря з огляду на труднощі у використанні українських портів на Чорному морі”, — наголосив міністр.

За словами міністра, логістичний коридор між інтермодальним портом Quadrante Europa у Вероні та логістичним майданчиком Горонда в Закарпатській області України на кордоні зі Словаччиною вже буде готовий до моменту початку конференції в Римі наприкінці квітня 2023 року.

Він додав, що проєкт логістичного коридору Італія-Україна представлять 10 березня під час логістичного ярмарку у Вероні.

Зазначається, що інтерпорт Quadrante Europa у Вероні є найбільшим в Італії транспортним вузлом, розташованим на перетині автомагістралей Турин — Трієст і Модена — Інсбрук (Австрія), а також на перетині залізничних ліній Верона — Інсбрук і Мілан — Венеція.

Нагадаємо, Румунія побудує понтонний міст для транспортування зерна з України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram