Новини
29 Січня 2021
787

Найдорожчий портрет світу: Картину Боттічеллі продали на торгах за понад $92 мільйони

У ЗМІ стверджують, що її придбав російськомовний покупець

Sotheby’s: Sandro Botticelli’s Young Man Holding a Roundel

Картину італійського живописця Сандро Боттічеллі “Портрет молодої людини з медальйоном” продали на торгах Sotheby’s в Нью-Йорку більш ніж за $92 млн, повідомляється на сайті аукціонного будинку.

Аукціон відбувся напередодні у четвер, 28 січня. Картина пішла з молотка за $92 млн 184 тис. Особа покупця не розкривається. За даними The Wall Street Journal, полотно під час онлайн-аукціону придбав російськомовний колекціонер.

“За право придбати портрет також боровся покупець з Азії, але він швидко поступився своєму російськомовному супернику”, — пише видання.

Попередня оцінка вартості картини аукціонним будинком складала $80 млн. Як зазначає Sotheby’s, продана на аукціоні в Нью-Йорку картина стала одним із найдорожчих у світі портретів, який коли-небудь виставлявся на торги. А також однією з найдорожчих картин Боттічеллі, що виставлялися на аукціон.

Останній раз “Портрет молодої людини з медальйоном” виставлявся на торги 1982 року. Тоді він пішов з молотка за $1,3 млн. Загальний виторг Sotheby’s на торгах 28 січня склав $114,5 млн.

Нагадаємо, 2020 року Sotheby’s зібрав понад $5 мільярдів. П’ятий рік поспіль аукціонний будинок лідирував на азійському ринку.

Про те, як молоді поціновувачі Sotheby’s і Christie’s з цікавістю залучалися до “прекрасного” ще до початку пандемії можна прочитати в матеріалі Investory News “Врятувати мистецтво: Як мілленіали підтримали найбільші аукціонні будинки у часи коронакризи”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram