Новини
30 Травня 2022
633

“Нафтогаз” створить національну мережу заправок на базі АЗС з російських активів

В ситуації існування недобросовісної конкуренції було схвалено рішення про створення національної мережі автозаправок

В Україні відбувається юридичний процес передачі НАК “Нафтогаз України” автозаправних станцій із російських активів для створення національної мережі АЗС. Про це повідомив радник голови правління “Нафтогазу” Олексій Рябчин в ефірі інформаційного телемарафону.

“Зараз в процесі передачі близько 130-140 заправок, які були зібрані з російських активів. Це юридичний процес, який займе певний час. Дійсно, президент поставив завдання “Нафтогазу”, щоб ми створили конкуренцію на ринку”, — сказав він.

Рябчин зазначив, що зазвичай доля держави має скорочуватися, однак в ситуації існування недобросовісної конкуренції було схвалено рішення про створення національної мережі АЗС.

“Коли ми бачимо, яким чином зросла вартість пального, і що оператори не справлялись з тією логістикою, було завдання створити такий собі “хребет” АЗС, які зможуть допомогти ринку розвиватися. Тому чекаємо остаточну передачу цих АЗС до “Нафтогазу”. Вже фахівці приступають до вивчення цих об’єктів. Сподіваюся, що влітку буде остаточно розв’яане юридичне питання”, — додав радник.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз” прозвітував про отримання 12 млрд грн прибутку за підсумками 2021 року проти 19 млрд грн збитку у 2020 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram