Новини
2 Травня 2022
537

Нафта дешевшає, всупереч очікуванню ембарго ЄС на поставки з росії

Виробнича активність економіки КНР скорочується другий місяць поспіль до найнижчого рівня через локдауни

Ціни на нафту 2 травня впали на торгах, оскільки негативні очікування щодо вповільнення економічного зростання в Китаї переважають побоювання щодо потенційних перебоїв із постачаннями сировини через можливу заборону ЄС російської нафти, повідомляє Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 0,6%, до $106,43 за барель, як і ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) — до $103,99 за барель. Ринки в Японії, Індії та Південно-Східній Азії були закриті в понеділок у зв’язку зі святковими днями.

Як зазначається, ціни впали після того, як Китай опублікував у суботу дані, які засвідчують, що виробнича активність економіки КНР, другої за величиною у світі, скорочується другий місяць поспіль до найнижчого з лютого 2020 року рівня через локдауни, пов’язані зі спалахом захворюваності на COVID-19.

“Уповільнення до такої міри, коли Китай уже потерпає від спаду на ринку нерухомості й турбується про своє (донедавна — ред.) посилене регулювання, потенційно є серйозною проблемою для товарних ринків та світової економіки”, — вважає аналітик із сировинних товарів Commonwealth Bank Тобін Горі.

Як писали раніше Investory News, Німеччина готова підтримати ініціативу Євросоюзу щодо запровадження ембарго на імпорт нафти з росії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram