Новини
21 Травня 2021
842

Національна комісія затвердила 10-річний план розвитку ГТС

Інвестпрограма “Оператора ГТС України” на 2021 рік схвалена обсягом 1,2 мільярда гривень без ПДВ

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила план розвитку газотранспортної системи (ГТС) країни на період 2021-2030 років. Про це йдеться у повідомленні відомства.

“НКРЕКП затвердила План розвитку газотранспортної системи з 2021 до 2030 рік Оператора газотранспортної системи на планову суму 37,3 млрд грн ($1,36 млрд за поточним курсом національного банку країни) без ПДВ”, — зазначено в повідомленні.

Регулятор уточнив, що інвестиційна програма “Оператора ГТС України” на поточний рік затверджена обсягом 1,2 млрд грн ($43,6 млн) без ПДВ.

Уточнюється, що за підсумками виконання 10-річного плану розвитку ГТС має бути забезпечено виконання покладених на оператора виробничих завдань із транспортування природного газу, забезпечення надійної та безаварійної роботи ГТС країни. Інші подробиці не повідомляються.

Як писали раніше Investory News, оператор газосховищ України та Українська енергетична біржа (УЕБ) провели перші операції з купівлі-продажу газу в ПСГ за новим алгоритмом через електронну платформу біржі. Учасники ринку випробували алгоритм, уклали та успішно виконали перші угоди, що надало старт новому етапу роботи газового ринку України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram