Новини
5 Вересня 2019
617

Нацбанк знизив облікову ставку до 16,5%

Оскільки внутрішні політичні ризики для зниження інфляції ослабли

Національний банк України (НБУ) вирішив з 6 вересня знизити облікову ставку до 16,5% з 17% річних, на якому вона перебувала з 19 липня цього року. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

“Національний банк продовжує цикл пом’якшення монетарної політики, оскільки очікує уповільнення інфляції до мети 5%”, — йдеться в повідомленні.

Правління Нацбанку відзначило, що внутрішні політичні ризики для зниження інфляції до мети ослабли з початком роботи Верховної Ради нового скликання і формуванням нового уряду. На думку регулятора, це відкриває можливість для активізації переговорів з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці.

Водночас НБУ вказав на збереження внутрішніх загроз для фінансової стабільності, пов’язаних з перебігом судових процесів щодо рішень держави, спрямованих на оздоровлення банківського сектору. Також існують й зовнішні загрози — припинення транзиту газу з Росії з початку 2020 р., посилення торгових воєн і турбулентності на фінансових ринках у світі, ескалація військового конфлікту та нові торгові обмеження РФ.

Нагадаємо, на початку червня правління Національного банку прийняло рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 17,5% річних. Це було необхідно для убезпечення від інфляційних ризиків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram