Новини
1 Листопада 2019
961

Нацбанк змінив аудитора: Наступні 5 років співпрацюватиме з “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”

Регулятор у 2011-2013 роках уже мав досвід роботи з цією компанією

Протягом наступних п’яти років незалежний аудит річної фінансової звітності Національного банку України за міжнародними стандартами здійснюватиме ТОВ “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”, про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Зазначається, що компанія стала переможцем тендеру і була затверджена радою Нацбанку минулого тижня. “Зовнішній аудит є одним з елементів контролю за діяльністю Національного банку, а річна фінансова звітність на практиці забезпечує прозорість та підзвітність Національного банку як державної інституції”, – йдеться у повідомленні.

Нацбанк уже співпрацював з “Ернст енд Янг Аудиторські послуги”. “Фірма підтверджувала фінансову звітність Національного банку за 2011–2013 роки, у період, коли регулятор перейшов на повне застосування міжнародних стандартів фінансової звітності”, – повідомили в НБУ.

Попередні п’ять років аудит річної фінансової звітності Національного банку здійснювало ПрАТ “Делойт енд Туш ЮСК”. Додається, що відповідно до Закону України “Про Національний банк України” одна й та сама аудиторська фірма не має права проводити такий аудит більше ніж п’ять років поспіль.

ТОВ “Ернст енд Янг Аудиторські послуги” входить до глобальної мережі фірм “Ernst & Young”. Компанії цієї мережі підтверджують звітність близько 20 центральних банків світу.

“Ernst & Young” належить до “Великої четвірки аудиторських компаній” – чотирьох найбільших у світі компаній, що надають аудиторські та консалтингові послуги.

Раніше Investory News писали, що регулятор шукає нових управителів активами 16-ти банків, які знаходяться під його контролем.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram